Om kønsspecifikt børnetøj

Nu må jeg simpelthen ud med det. For jeg er ikke typen, der gider opildne til debat i virksomheders Facebook- eller Instagramopslag. Men nu har jeg simpelthen holdt det inde for længe, og nu er det ikke sundt længere…

Det sker så tit. En virksomhed lægger et billede op af et stykke tøj, og folk skriver “Dem kunne min lille Clarissa godt bruge” eller “Wow de er fede” eller “Se her Gabriella Mortensen, til lille W”. Og så er der en eller anden der skriver “Kan de gå til min pige?”

Må jeg anbefale, at du måler din pige og tjekker størrelsen på tøjet? I tilfælde af, at der forekommer et match, er jeg ret sikker på, at svaret er ja. Kan du lide tøjet, og er det fysisk muligt at få hende i det, så JA. Jeg forstår ikke, hvad de forventer af svar. Er det fordi virksomheden skal tjekke, om der er et lille mærke i tøjet, der siger: “Kun til drenge. Selvdestruerer ved berøring med hunkøn”? Hvorfor har nogen forældre så lav påklædnings-selvtillid eller så stor frygt for omgivelsernes fordømmende blikke, at de har behov for at spørge om råd på det punkt?

Nu ved jeg godt, at jeg tager “den nemme” del af problematikken – om tøjet kan bruges til en pige. Jeg er klar over, at det er noget andet, hvis der blev lagt en kjole op, og det handlede om, hvorvidt den kunne gå til en dreng. Men det er sjovt nok aldrig i den retning, spørgsmålene kommer. Det er faktisk hyppigere set ved det mere kønsneutrale tøj. Det der fik mig til at forfatte dette indlæg var faktisk endda en kommentar til et par sko, som jeg personligt syntes trak mere i retning af det “pigede” (hvis vi skal ud i den slags begreber), hvor der blev spurgt til, om de kunne bruges til en pige.

Du er barnets mor/far, så det bestemmer du! End of f*cking story.

Tak fordi I læste med. Nu kan jeg læse 70 mere af den slags kommentarer uden at koge over.

Reklamer

4 thoughts on “Om kønsspecifikt børnetøj

  1. Hørt hørt hørt! Min søn har sutter i alle verdens farver – også lyserød! Og jeg har utrolig mange gange oplevet at folk siger “nej, du har da fået en forkert farve sut” 😡 nej! Han har lige den sut han skal have – hvis min søn vokser op og bare elsker alt i jordfarver, så er det det han får, men hvis han er mest til Pink og Glitter, så kører vi ind med det! 🙂

    • Det er en dejlig indstilling 🙂 Det må da virkelig være børnene, der skal bestemme i sidste ende.
      Men så længe de er for små til at have en holdning, er farven eller mønsteret på tøjet ligegyldig. Bare man kan lide det, og ungen ser lækker ud.

  2. Hahaha jeg er også ved at dø over at læse den slags. Eller de 20 fucking samme emner der bliver taget op i min Mødregruppe på fb. Jeg er altid på nippet til at melde mig ud, når random person smider et billede op af random udslæt på barn. Og 20 forskellige har 20 forskellige bud på hvad det er. Ved godt det nok ik er i helt samme dur. Men det er som om på FB, er der ingen regler for hvor dum man må virke….

Tak fordi du har lyst til at kommentere :) Fortvivl ej, hvis din kommentar ikke bliver vist med det samme, den skal lige godkendes først.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s