BLW – eller?

Jeg har haft lyst til at skrive et indlæg om, hvordan det går med Mika og maden.

Til at starte med var jeg jo helt oppe at køre over, at “vi skulle køre BLW”. Nyt og spændende var det, og så var det bare super hyggeligt at se hende sidde og gratte med maden selv.

Og så indtraf hverdagen som mor til to.

Jeg begyndte at lave havregrød til hende om morgenen, og startede egentlig med at lave en såkaldt “preloaded” ske – altså en ske med indhold, som hun selv skulle føre ind i munden. Men der blev den lille dame doven! Hun gjorde det selv et par gange, for derefter at opdage, at der kom mere grød meget hurtigere, hvis bare mor gad fylde det i munden på hende. Og det gad mor godt. Efter lidt overvejelser vel at mærke, for var det ikke netop dette, man ville undgå, hvis man “kørte BLW”? Ved nærmere eftertanke: Nej. Ved BLW vil man undgå at tvinge dem til at spise ved at føre noget ind i munden på dem, som de ikke selv er parat til. Og det var ingenlunde hvad der fandt sted her. Her nåede jeg knap nok at føre skeen hen til hendes mund, før hun havde hapset grøden af den. Så jeg skulle lige overtale mig selv, og nu er det primært mig, der fører skeen ved morgenbordet. Undtagen lige en enkelt gang, hvor jeg havde ekstra meget overskud, og hun fik lov at stikke hænderne i en meget tyk portion havregrød.

061016

Jeg har bare erfaret, at jeg er nødt til at gøre det, der fungerer. Og at jeg som mor til to små børn er nødt til at have fokus på dette, frem for en masse nok så fine principper og strikse retningslinjer. Jeg er glad for, at jeg påbegyndte BLW med Mika, og at jeg ventede, til hun var et halvt år gammel. For det meste får hun stadig lov at indtage maden selv, og det bliver ikke blendet eller hakket for hendes skyld. Men får hun grød, mader jeg hende. Og nogle gange får hun også mad, som vi andre ikke får. Eksempelvis babysnacks og smoothies på tube. Dadadadaaaaam.

Reklamer

2 thoughts on “BLW – eller?

  1. Jeg har lært, at madglæde og antikræsenhed kommer af at få lov selv – og motorik, koordination og selvstændighed er vist også ovenihatten (tænker min indre ergoterapeut), så mon ikke det går 😀
    Hun ser nu skøn ud, selvom rengøringsarbejdet nok tager lidt tid B-)

    – A

    • Det er sjovt, for den altædende storebror blev fodret med grød 😀
      Heldigvis har hun masser af skiftetøj, den bette gris!

Tak fordi du har lyst til at kommentere :) Fortvivl ej, hvis din kommentar ikke bliver vist med det samme, den skal lige godkendes først.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s