Når jobcenteret overrasker!

Lige om lidt (den 16. december) har jeg igen æren af at bære titlen som “ledig”. Det er dog første gang, jeg sådan rigtig skal være det som kontanthjælpsmodtager frem for dagpengemodtager. Det betyder, at dem, der kigger mig over skulderen, ikke længere er a-kassen, men jobcenteret.

Dette har jeg virkelig frygtet, fordi jeg har hørt så mange historier. Men jeg må indrømme, at det ser ud til at blive et langt mere frugtbart samarbejde, end jeg havde troet.

Lad mig sige det på denne måde: Mine to års “samarbejde” med a-kassen har givet mig lige præcis NUL og NIKS. Jeg har været til adskillige møder, kurser og hos andre aktører, der har tjekket ansøgninger og CV og sagt, at alt var fint, at jeg nok skulle finde et job, og at der ikke var andet for end at vente. Ikke én gang har de gjort noget aktivt for at hjælpe mig i job. Vi taler den instans, jeg betaler 1.300 kroner i kvartalet for deres hjælp (ja, jeg er klar over, at de giver mig dagpenge, men jeg ville faktisk hellere i job).

Jeg er rent officielt stadig på barsel, og min “dame” på jobcenteret har allerede sendt mit CV videre til tre konkrete stillinger. Der var en uge, hvor vi havde telefonisk kontakt hver dag. Jeg ved godt, at det er hendes job, men jeg er fandme så taknemmelig. Jeg føler virkelig, at hun vil hjælpe mig! Det har jeg ikke følt i alle de år, hvor jeg har gået ledig, og har måtte lægge øre til nok så mange “du skal nok finde et job”‘er. Jeg er sikker på, at det her nok skal munde ud i noget brugbart.

Samtidig tror jeg også, at hun er positivt overrasket over mig. Jeg tror ikke nødvendigvis, at hun er vant til at have med så motiverede jobsøgende at gøre, og når jeg tilbyder fx at redigere mit CV og sende samme eftermiddag, kan jeg nærmest høre hende falde ned af stolen.

Nu vil jeg forberede mig til vores møde på torsdag, hvor vi skal revurdere den strategi, vi har lagt for min jobsøgning. Jeg skal blandt andet forsøge at få overblik over mine kompetencer, hvilket er lettere sagt end gjort.

Reklamer

Tak fordi du har lyst til at kommentere :) Fortvivl ej, hvis din kommentar ikke bliver vist med det samme, den skal lige godkendes først.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s